La “Genialitat” de l’autovia

Notícia publicada al Diari de Girona en relació a la presentació d’ahir del cartell publicitari que hem posat, des de SOS Empordanet, a la sortida de la Bisbal cap a Corçà en contra de la política de la Generalitat. Podeu llegir la notícia de la seva font original fent clic aquí.

Des d’ahir al migdia, un cartell publicitari denunciarà a la sortida de la Bisbal d’Empordà cap a Corçà la política de la Generalitat de Catalunya de construir l’autovia de l’anomenada anella de les Gavarres; que pels col·lectius ecologistes i conservacionistes es tracta de “trinxar el territori”. La ubicació no s’ha deixat a l’atzar, ja que aquesta autovia inclou el tram més polèmic de tots, la variant de la Bisbal que, d’altra banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha de pronunciar-se sobre l’alternativa escollida abans de l’abril.

El cartell, iniciativa de SOS Empordanet, s’inspira en els cartells que la Generalitat utilitza per anunciar les seves obres, i se’n mofa: parla de “Genialitat de Catalunya”, “Departament de Destrucció Territorial” i amb un missatge clar: “Treballem per destruir el Baix Empordà amb una autovia”. El cost de la tanca és de 2.600 euros per als sis mesos que SOS Empordanet ha contractat la publicitat. No obstant això, tant aquesta entitat com la quinzena que s’han adherit a la iniciativa, no les tenen totes que els acabi complint perquè a algú de la Generalitat no li agradi.

Una “mà negra” que temien ahir quan a les onze del matí el cartell estava per posar. De fet, encara no havia arribat, quan es preveia que a les nou del matí ja hauria d’estar “informant” els conductors. Finalment, provinent de Barcelona, va arribar amb dues hores i mitja de retard. I en deu minuts ja va estar col·locat.

tanca-bisbal

La concentració d’una quarantenta de representants de diferents col·lectius ecologistes per a la presentació del cartell i de periodistes va aixecar el recel dels cossos policials. Així, una parella de Mossos d’Esquadra van demanar a veure què passava i que algun responsable més s’identifiqués. Però el que més sorprèn és que minuts abans, agents de la Guàrdia Civil també s’interessessin per l’assumpte, sense identificar ningú.

Així, malgrat els entrebancs inicials, fins a l’agost la tanca publicitària ha de dir que la Generalitat destrueix la comarca. Un anunci amb gràcia i crític amb la Generalitat.