Arbres i fanals

Avui, el Diari El Punt Avui ha publicat una de les meves cartes. Aquí la teniu:

Ara que s’insisteix en la gran necessitat biològica de plantar arbres… sempre que volto pel país em pregunto si algú s’ha dedicat a comptar quants fanals hi ha a l’entrada de qualsevol poble, o al llarg d’una autopista, o en un polígon industrial, o en una rotonda. Darrerament, el govern, amb la bona intenció de donar feina, ha subvencionat la construcció de quilòmetres de voreres als municipis… Algú ha apreciat quants fanals s’han col·locat al llarg d’aquests nous traçats? Com a exemple recent, convido qui circuli per la carretera general C-66, entre Corçà i la Bisbal, en un tram d’1 km escàs, a comptar les faroles que s’hi han instal·lat entre els dos pobles, i si us endinseu pel nou polígon (encara sense cap construcció)… doncs aproximadament 250 o300? I potser més! Al mateix temps compteu quants arbres s’hi han plantat. Veureu si acabareu aviat.

I tot rumiant, per fi he arribat a una conclusió: si en aquest país un arbre costés 3.000 € euros, i un fanal en costés 30, ben aviat desapareixeria la contaminació lumínica i veuríem carrers i voreres inundats d’arbres. Provem-ho?

Podeu consultar la meva carta a la versió digital de El Punt Avui fent clic aquí.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios .