Paisatge sense palmeres…

17/12/2013

Per mes que ens hi empenyen el “morrut” (Rhynchophorus furagineus) continuarà fent la seva feina fins acabar sense pietat amb tots els exemplars de palmera de Canaries (Phoenix canariensis) i quan se li acabi la teca possiblement continuarà atacant una altra varietat. El que està clar ès que els nostres paisatges urbans i rurals s’estan quedant irreversiblement sense palmeres. Masies, cases colonials, placetes, patis i racons idilics, han perdut el seu referent . La poca afició d’aquest país a plantar arbres de fulla caduca, fa que la palmera, juntament amb “l’arbre de nadal” o avet, i l’olivera siguin els exemplars més comuns en els jardins o en els patis de les cases, que ara es veuran despullades i sense ombra
. El musclo cebra, el cargol africà, la vespa assiatica, les cotorres, l’alga Caulerpa…. de mica en mica especies animals i vegetals van invaint i dominant altres ecosistemes que perillosament s’aniran escampant per el planeta i possiblement trencaran la cadena tròfica. Culpa de la tant preuada globalització?.