Ullastret…

Ahir el Diari de Girona va publicar una de les meves cartes. En aquesta ocasió, vaig fer referència a la construcció d’un edifici de formigó al casc històric de Ullastret.

Si hi havia un nucli antic que podia presumir de preservar el seu passat -deixant a part l’edifici de l’ajuntament-, aquest podria ser el d’Ullastret, poble medieval del Baix Empordà declarat BCIN per la Generalitat al 2014 (Bé Cultural d’Interès Nacional).

A trenta metres de l’església romànica de Sant Pere (s. XI), al cor del recinte emmurallat, i a cinc metres de les Escoles Velles, en un carrer de dos metres i mig d’amplada, s’hi està construint un edifici d’estructura de formigó, que, si no s’atura, trencarà per sempre l’ànima d’aquest lloc.

Sembla increïble que encara hi hagi qui s’atreveix a atemptar contra el patrimoni històric d’un BCIN, i amb el vistiplau del propi Ajuntament i del departament de Cultura de la Generalitat.

Aquí teniu una fotografia de la carta al Diari:

ullastret carta

Foto: L.A.

I una fotografia de l’obra:

QUÉ HI FARAN AQUÍ!