Ullastret… (2)

En resposta a la meva carta al Diari de Girona del dia 18 d’abril de 2015 (que podeu llegir al mateix Diari de Girona fent clic aquí o be en aquest mateix blog fent clic aquí), el sr. José Luis Flores, propietari d’una construcció a Ullastret ha respost al mateix Diari de Girona:

Si em fixo només en l’escrit de Lola Arpa, jo mateix posaria el crit al cel, ja que em considero un enamorat de l’Empordanet, així com de la seva gent i de la seva cultura. No obstant això, he d’afegir als seus patrocinadors i seguidors que és arriscat jutjar una construcció fixant-se tan sols en l’estructura que la sustentarà. L’estructura s’ha dissenyat per minimitzar el risc en la construcció veïna, atès que per la seva antiguitat no es pot conèixer l’estat de la seva fonamentació. En qualsevol cas, l’estructura mai és vista, per tant mai podrà trencar l’ànima del lloc, llevat que s’utilitzin raigs x. Els murs exteriors tindran un acabat a la calç en el to que marca la normativa, amb teula àrab envellida a la teulada, amb finestres que reprodueixen les antigues construccions en grandària i profunditat, i amb fusta a l’accés al seu interior, és a dir s’utilitzen materials nobles, minimitzant-ne el seu nombre. Per tot això, i des del respecte a qualsevol opinió, penso que és arriscat posar en dubte les normatives relatives a la defensa de l’entorn del Departament de Cultura i del mateix Ajuntament, normes que jo respecto i he respectat.

Agraeixo l’interés del sr. Flores. Vet aquí la meva resposta, de nou al Diari de Girona que podeu consultar fent clic aquí:

Sos Empordanet agragreix la resposta del Sr. Flores, propietari del nou edifici ubicat al nucli històric d’Ullastret, respecte a les futures intencions de la nova construcció. Però permeti’ns preguntar-nos quin és el motiu pel qual l’Ajuntament no ha deixat visualitzar el projecte a un veí i a un expert quan s’han personat al consistori per demanar-ho. Si realment aquest senyor està convençut de la qualitat del seu projecte, agrairem que el faci públic.