Camí de l’escola

Ahir vaig anar a veure Camí a l’escola, un documental tendre i humà, malgrat la seva duresa, dirigit pel director francès Pascal Plisson, que va obtenir el premi César al millor documental de França.

Relata la història de quatre nens (un d’ells és paralític) de diferents països del món que, ­malgrat les moltes dificultats, sobretot la llarga distància, que diàriament han de vèncer per arribar a la seva escola, la seva força, el seu somriure permanent, les seves ganes d’aprendre són tot un exemple de superació.

Penso que aquesta pel·lícula hauria de ser de visió obligada a les escoles d’Occident, on, ma­lauradament en general, els nens tenen totes les facilitats per educar-se i moltes vegades no les valoren.

 


Aquest text forma part de la carta que vaig enviar a La Vanguardia el dia 19 de maig de 2015. Podeu llegir-la a la seva plataforma online fent clic aquí.