Carta a l’alcalde de Forallac

Tot un èxit! La carta de la Catherine Perello, Presidenta, i la Junta de SOS Empordanet al diari El Punt ha estat publicada a mitja plana en aquest diari. Aquí teniu el seu contingut:

Senyor Sala, després de vint-i-vuit anys de portar el timó del municipi de Forallac, per primer cop s’ha trobat amb l’oposició de gent jove disposada a fer-li front i a controlar les seves decisions, que fins ara havia pres sense el mínim control. És un fet conegut que molts dels favors concedits per vostè eren basats en la il·legalitat, per tal d’utilitzar-los com a arma de pressió. Fins i tot es diu que en els seus darrers mítings instava el poble a no votar la nova candidatura perquè “il·legalitzaria” tot allò que vostè els havia permès, cosa que fa palès que sortien de la legalitat vigent.

Malgrat que en la seva revista del Rampi ha dedicat molts capítols a negar realitats i a difamar persones de l’associació, ha arribat l’hora que la gent de SOS Empordanet –que, segons la seva última declaració en un diari local, “fa fàstic”– exposi a la llum uns fets que possiblement molts ciutadans desconeixen.

SOS Empordanet es va fundar l’estiu del 2003 per intentar aturar la seva obsessió malaltissa i particular de construir al cor del municipi una gran planta de reciclatge, valoració de residus i incineradora de productes tòxics, excepte nuclears, ubicada a cent metres de les pedreres iberes dels Clots de Sant Julià, espai declarat BCIN pel Departament de Cultura de la Generalitat gràcies a nosaltres i que vostè va impugnar. La magnitud d’aquesta infraestructura, si s’hagués dut a terme, hauria perjudicat irreversiblement el futur paisatgístic, mediambiental, turístic i per descomptat econòmic de Forallac, encara que, segons la seva opinió, “era un bé per al poble”, per a un poble que vostè tenia absolutament desinformat. Cal dir que els beneficis d’aquesta indústria no haurien revertit en el municipi de Forallac, sinó només en una empresa, Servitransfer, de molt fosca procedència.

I al llarg d’aquests tretze anys, mentre SOS Empordanet, incansable, peregrinava pels despatxos d’institucions, advocats, procuradors, premsa… dedicant-hi temps i diners, vostè, des del seu baluard, es reia de nosaltres, i amb la seva característica habilitat manipuladora, impugnava els nostres plets –no pas amb els seus diners, naturalment–, negant la veritat als ciutadans i ocultant dins el seu ajuntament un projecte públic, al qual finalment, a través d’un advocat, vàrem poder accedir, valorant la magnitud de la seva mentida.

Volem ressaltar que els més de cinquanta mil euros invertits en aquesta lluita, de la qual vostè és el principal responsable, i que haguessin estat molt més útils dedicats a obres socials, han estat possibles, en gran part, gràcies a la generositat de “gent de fora benestant amb interessos particulars” com vostè els menysprea, i gràcies a persones sensibles al patrimoni cultural i paisatgístic del Baix Empordà, que juntament amb nosaltres, han valorat i estimat allò que vostè ha estat a punt de destruir.

Senyor alcalde, la seva minsa victòria fa evident que bona part del seu poble li ha perdut la confiança. Personalment, amb molt d’orgull, haig de manifestar públicament que és gracies a la perseverança de SOS Empordanet i la seva gent que s’ha aconseguit aturar un tumor que ens hauria afectat greument a tots, excepte a vostè.

Podeu llegir la carta a la pàgina web del Diari El Punt fent clic aquí.