Recuperar el Departament de Medi Ambient

Aprofitant la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, i en nom de l’Associació que represento, un cop més reivindiquem de manera urgent, la nostra indignació per la incapacitat crònica del Govern per aportar solucions i posar límits a la preservació dels valors naturals del nostre país.

Havent col·laborat activament en la defensa del patrimoni natural de l’ Empordà, he de dir que any rere any, hem estat nosaltres, els menyspreats ecologistes, els qui hem hagut de defensar les nombroses agressions ambientals que ha patit i està patint el nostre fràgil territori, moltes vegades amb la complicitat i l’aprovació dels Governs de la Generalitat de diferents signes polítics. Fins avui, malgrat les nostres reiterades  sol·licituds mai hem tingut un departament de Medi Ambient que vetllés pel be del nostre entorn amb voluntat ferma d’aportar solucions i posar límits al descontrol.

La minimització de dades de contaminació de l’aire, les constants activitats especulatives algunes afectant de ple  espais naturals – 2.000 apartaments a la platja de Pals  de 2.500 habitants, 70 cases a Vullpellac  de 950 hab.-  l’ampliació innecessària de zones  industrials, el descontrol de la indústria d’engreix del porcí amb la gravíssima contaminació de l ‘aigua per nitrats, l’aplicació de pesticides altament tòxics als conreus de fruiters, cereals, etc. amb la desaparició d’abelles, granotes i altres especies, la contaminació del mar amb els grans creuers recalant en petits ports de la costa… i encara ens pregunten el motiu de l’augment de tantes malalties…

Si volem avançar cap a un desenvolupament sostenible, els ciutadans tenim dret a un departament de Medi Ambient que faci front als reptes mediambientals ,present en totes les decisions polítiques, i que sigui element clau per un camí esperançador per les futures generacions.

 

Carta publicada a El Punt. Podeu consultar fent clic aquí.