Destrucció del litoral

Mirant la costa entre sa Riera i cap sa Salt, un forat a les roques creix dia a dia, una gran ferida a la muntanya fins ara farcida de pins: és el projecte futur de construcció de cases aparellades de l’Ajuntament de Begur. A la platja de Pals, a la zona de les dunes: projecte de construcció de més de dues mil cases amb piscina, terrassa, pàrquing, amb el vistiplau de l’Ajuntament de Pals. A la, fins ara, densa pineda d’en Gori, entre la Fosca i cala Salguer, allà on Josep Pla gaudia de berenades glorioses amb els seus amics, un promotor estranger ja ha tallat centenars de pins per construir-hi dos blocs gegants d’apartaments, que, tot just abans de començar-los, ja estan a la venda sobre plànol (imatge) I… etcètera, etcètera.

Mentre uns polítics perden el temps barallant-se entre ells, els altres, poc a poc, es dediquen a destruir el territori. És massa indignant perquè els ciutadans que estimen la terra ho permetin! Davant el silenci del poble, la corrupció d’alguns ajuntaments no te límit.

Peratallada (Baix Empordà)

Carta al director publicada al diari El Punt.